Rauha ja armo – Kolmas adventtisunnuntai – Kruunupyyn kirkko

Ensimmäinen lukukappale
Malakian kirjasta, luvusta 3
Kuulkaa!
Ennen kuin tulee Herran päivä,
suuri ja pelottava,
minä lähetän teille
profeetta Elian.
Hän kääntää isien sydämet lasten puoleen
ja lasten sydämet isien puoleen.
Silloin en tuomitse maata perikatoon,
kun tulen.

Toinen lukukappale
Toisesta Pietarin kirjeestä, luvusta 1
Me voimme entistä lujemmin luottaa profeetalliseen sanaan. Ja hyvin teette tekin, jos kiinnitätte katseenne siihen kuin pimeässä loistavaan lamppuun, kunnes päivä sarastaa ja kointähti syttyy teidän sydämessänne. Ennen muuta teidän on oltava selvillä siitä, etteivät pyhien kirjoitusten ennustukset ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä. Yksikään profeetallinen sana ei ole tullut julki ihmisten tahdosta, vaan ihmiset ovat puhuneet Pyhän Hengen johtamina sen, minkä ovat Jumalalta saaneet.

Evankeliumi
Evankeliumista Johanneksen mukaan, luvusta 1
Seuraavana päivänä Johannes oli Betaniassa, ja hänellä oli kaksi opetuslasta seurassaan. Jeesus kulki siitä ohi, ja osoittaen häntä Johannes sanoi: ”Katsokaa: Jumalan Karitsa!” Kun opetuslapset kuulivat hänen sanansa, he lähtivät seuraamaan Jeesusta.

Saarna
Sydämeeni joulun teen. Millainen on se joulu?

Odotamme adventtina Jeesuksen tulemista meidän luoksemme. Niin odotti Johannes Kastajakin. Ja hänet nähdessään, hän ei huudahtanut, että Kuninkaiden Kuningas – vaan Jumalan karitsa.

Jeesus tunnetaan myös nimellä rauhanruhtinas. Tänä vuonna se sanoma on varmaan meille kaikille tärkeämpi kuin monena muuna vuonna. Maan päällä rauha, lauletaan melkein jokaisessa Jumalanpalveluksessa. Se on se joulu, minkä sydämiimme teemme, kun odotamme vapahtajan syntymäpäivää. Rauhan ja armon joulu.

Se joka osaa tehdä sydämestään rauhan ja armon asuinsijan, hän oppii mitä ihmiseksi tuleminen tarkoittaa. Mitä hyvä elämä on, ja mikä on Jumalan valtakunnan sanoman viesti.

Kristittyina tiedämme kuitenkin, että sitä rauhaa ja armoa emme voi itse luoda. Se annetaan meille lahjana Jeesuksessa, Kristuksessa, vapahtajassamme. Hän rakastaa meitä niin, että tulee meidän kaltaiseksemme.

Hän tekee itsensä nöyräksi palvelijaksi, koska rakastaa meitä niin paljon. Hän on Jumalan Karista, vaikka onkin Herrojen Herra.

Ja mekin saamme valmistautua ottamaan hänet vastaan. Laulaen, odottaen, niin kuin Johannes Kastaja aikoinaan. Ja niin valmistaudumme, tekemällä sydämiimme tilaa joulun rauhalle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *