Kauneimmat joululaulut, Kruunupyy

Fil. 4: 4-7

Iloitkaa aina Herrassa! Sanon vielä kerran: iloitkaa! Tulkoon teidän lempeytenne kaikkien ihmisten tietoon. Herra on jo lähellä. Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa.

Matt 1:18-24

Maria, Jeesuksen äiti, oli kihlattu Joosefille. Ennen kuin heidän liittonsa oli vahvistettu, kävi ilmi, että Maria, Pyhän Hengen vaikutuksesta, oli raskaana. Joosef oli lakia kunnioittava mies mutta ei halunnut häpäistä kihlattuaan julkisesti. Hän aikoi purkaa avioliittosopimuksen kaikessa hiljaisuudessa.

Kun Joosef ajatteli tätä, hänelle ilmestyi yöllä unessa Herran enkeli, joka sanoi: ”Joosef, Daavidin poika, älä pelkää ottaa Mariaa vaimoksesi. Se, mikä hänessä on siinnyt, on lähtöisin Pyhästä Hengestä. Hän synnyttää pojan, ja sinun tulee antaa pojalle nimeksi Jeesus, sillä hän pelastaa kansansa sen synneistä.” Tämä kaikki tapahtui, jotta kävisi toteen, mitä Herra on profeetan suulla ilmoittanut: – Katso, neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan, ja hänelle annetaan nimeksi Immanuel – se merkitsee: Jumala on meidän kanssamme.

Unesta herättyään Joosef teki niin kuin Herran enkeli oli käskenyt ja otti Marian vaimokseen.

Saarna

Jumala on meidän kanssamme.

Tässä on uskomme ydin ja myös se kohta missä kristinusko antaa aivan erityisen väitteen todellisuudesta. Jumala on lähellä ihmistä. Heti luomisesta, tähän päivään asti, Jumala on etsinyt tapoja rakastaa luomaansa, olla lähellä ihmistä.

Siinäkin missä ihminen lankesi syntiin, Jumala ei katsonut sitä ilman armoa, vaan antoi samalla lupauksen: Tulen lähettämään pelastajani, Ihmisen Poika.

Niin erityinen oli tämän ihmisen elämä että häntä piti kutsua ihmisen pojaksi. Hänessä tuli todeksi se, että Jumala on kanssamme. Jeesuksessa Jumala tulee niin lähelle luomakuntaa kun Jumala vain pystyy, hän tulee osaksi sitä.

Jeesuksessa Jumalan armo meitä kohtaan tule näkyväksi. Tämän Ihmisen Pojan elämässä saadan nähdä taivaallisen Isän tahto meitä kohtaan. Rauhaa, rakkautta, armoa.

Joululauluissa lauletaan usein siitä miten “Joulu tulee sydämeen” tai miten “Otetaan vastaan Jeesuslapsi koteihimme”. Tavallaan näissä lauletaan siitä, miten kirkon työ jatkuu sen jälkeen kun Kristus on noussut taivaisiin.

Jumala välitti ihmisistä niin paljon, että hän päätti tulla ihmiseksi. Siinä hetkessä koko maailman luoja, taivaiden valtias, kaikkitietävä universumin lähde tuli pieneksi ihmiseksi. Valtava armo ja loputon rakkaus teki itselleen tilaa ihmisen ruumiissa, kutsuakseen takaisin kaikkia niitä jotka eivät jostain syystä elä siinä armossa. Ja Jeesuksen kautta, kun uskomme hänen sovitukseensa, sama voi tapahtua tänään.

Kun siis laulat siitä miten Jeesuslapsi tulee sinun luo, niin usko myös, että Jumala tulee sinun luoksesi. Että maailmakaikkeuden luoja välittää juuri sinusta niin paljon että haluaa tulla asumaan sydämeesi. Usko siihen, että kun Jeesuslapsi tulee sydämeen, siinä voi kasvaa uutta rakkautta omaa perhettä kohtaan, ystäviä kohtaan, työkavereita kohtaan. Usko että joulun sanoma on että Jumala on tullut, mutta myöskin että hän tulee uudestaan. Ja mukanaan hän tuo ilosanomaa kaikille kansoille, myös sinulle ja lähimmäisillesi.

Siinä on uskon voima pelastaa. Että otamme vastaan Jeesuksen sydämiimme. Niin että meidänkin elämässä voisi tapahtua niitä ihmeellisiä asioita mitä tapahtui kun Ihmisen Poika käveli maan päällä. Syntisille annettiin armoa, rikkinäisille tuotiin parantumista, sokeille anneetiin näkönsä ja kuurot rupesivat kuulemaan. Ja elämänsä aikana Jeesus opetti meille että suurempiakin tekoja me tulemme tekemään.

Mikä voi olla suurempaa, kun että maailman luoja, kaiken rauhan ja rakkauden Jumala, tulee ihmiseksi, niin että, jokainen ihminen voisi tulla Hänen luo. Kuitenkin se näyttää niin pieneltä, juuri siksi, että voisimme uskoa sen. Pienestä lapsesta tuli maailman pelastaja, josta puhutaan ja saarnataan vielä 2000 vuotta myöhemmin.

Tänä jouluna, älä kovenna sydäntäsi, vaan anna Jumalan täyttää elämäsi rauhalla ja rakkaudella. Siinä on joulun ihme meidän ajassa. Että pelastaja saapuu uudestaan ja uudestaan meidän sydämiin.